For en sommer det har vært!

18.09.2023

Sommeren er på hell og her vi bor har høsten kommet for fullt! Det begynner å bli kald, rått og vi har allerede hatt en par netter med frost. 

Det har skjedd mye så hjemmesiden ligger litt etter, men nå har vi endelig fått rota oss til en oppdatering. 

Sommeren 2023 var virkelig en morsom sommer for Potemyra's!

I Juni hadde vi et par helger på Maura, der Alexandra og Juicy fikk vise seg fram. Jentene hadde en stiv kurve oppover, dette var første gangen for Alexandra i ringen sammen med oss. Men fikk supre kritikker, exc og Ck. Andre gangen var helga etter der denne duoen virkelig skinte i ringen! Blei res.cert med virkelig flotte kritikker. Og virkelig mersmak for 13 åringen vår!

Vi var påmeldt Sandefjord med Juicy og Karma, begge jentene på norsk vinner og kun Karma resten av helga! Juicy kom ut med enda et res.cert og Karma med exc. Med kjempe flotte kritikker! Karma hadde exc de resterende dagene, men dette var et realt vendepunkt! Med god hjelp ifra 2 andre flotte mennesker plukka Linn opp masse gode råd og pirka for å virkelig få pelsen slik vi ønsket! Vi så imot sommeren med mot plutselig. Og vi fant også ut at vi må slutte å undervurdere vår egen hund! Noe som senere viste seg, var på god tid!

Vi satte snutene mot Ransæter i Sverige, på en Internasjonal utstilling. Vi hadde ingen forventninger men tok det mest som en campingtur! Lite visste vi at vi reiste derifra med resultater vi virkelig ikke hadde trodd på forhånd.

Karma vant klassen sin og fikk Junor-Cacib, Junior-cert og en fantastisk kritikk! Endte opp på Bim Junior! 

Juicy tok virkelig kaka og viste oss for første gangen at utstilling var noe hun virkelig elsker! Mens Karma var i ringen, sto Juicy og rista! Så forventingsfull! Og vi avslutta dagen med Cert, Cacib og BIR!! Jentene kunne ikke gjort oss mer stolte! Vi måtte dessverre reise før gruppefinalene fordi vi skulle nedover til Sarpsborg. Vi hadde en dag til i ringen! 

Slitne frøkner og sliten handler utgjorde sitt men likevel gjorde vi det supert! 2 btk på Juicy med res.cert og exc og ck på Karma! Nå tok vi en uke med beina høyt før neste! 

Vi tok hvertfall 3 dager før vi tok vogna på bilen, alle 6 hundene i bilen og satte gps på Fauske. For en super tur! Vi hadde ikke dagen vår, etter all bilkjøringa men endte på gode resultater på begge jentene! På tur hjem svingte vi innom Svenstadvik i Sverige, hvor vi hadde meldt jentene på! Det var en super trivelig dag ringsides! Og enda bedre blei det da vår vakre Juicy tok med seg enda et Cacib og endte opp med Bim. 

Helg nr 3, valgte vi å reise på Oppdalsutstillinga 2023, med dunamic duo! Lørdag jobbet Linn, så Robert tok med seg 2 av unga, de voksne hunda, campingvogna og reiste oppover! 

Jeg må påpeke at Robert grooma begge og stilte begge 2, Alexandra hjalp til med Karma i Ck klassen og denne firkløveren på tur fikk Cert, Bim på Juicy og Res.cert på Karma denne lørdagen! Mammaen som sto på jobb var så stolt at tårene flakset da jeg var heldig å kunne se via live video!!  

Etter jobb kjørte jeg oppover til Oppdal med valpene! Brettspill, blide unger og enda blidere Robert!

Søndagen kom, nærvene våre var veldig på utsida! Men musikk i teltet, og trivelige mennesker letta på mye! Karma fikk idag sin første VG, men kritikken var fantastisk! Vi måtte nemlig nappe hu helt ned da jeg hadde feil kalkulert. Men se på denne! 

"Very well contr, great size and length. Very balanced in type, exc movement and nice feminin head. Good Width and length. Ears nicely placed, good dark eye and dark eye lids. Scissorbite. Good chest and good bone. Unfortunately the coat is too soft" 

Noe vi var veldig klar over! 

Men så! 

Juicy sin tur i ringen, og vi endte opp med exc, CK, 1.btk, Cert og BIR! Som betyr at vi kunne presentere vår nye Norske og Svenske utstillingschampion!!!!! Vi er over the moon! Enda bedre var det at endelig var det en gruppefinale som vi hadde mulighet til å bli med på! Vi avsluta dagen med BIG 1! Jeg trudde ikke mine egne ører engang! Vi brydde oss ikke om at vi ikke blei plassert i BIS finalen, det var varmt og vi var slitne. Og ingenting kunne forandre humøret vårt!

Vi har hatt en innholdsrik sommer, med mange mil og opplevelser! Så vi skal ha oss ei god pause ifra ringen tenkte vi! Men vi fant ut at vi skal ta en svipptur til Danmark med jentene ila høsten. Lave forventinger, men Robert og Linn trenger en pause så det kombineres kjærestetur med 3 dagers utstilling! 

og en siste lille ting, montro vi får se små poter igjen snart? Vi har noen gode kombinasjoner planlagt! Det blir et ekstremt spennende år framover!